Dorpencompetitie

Ieder jaar kunnen er teams deelnemen aan de dorpencompetitie. Voor meer informatie en over hoe je als team dient in te schrijven mail naar info@badmintonoldemarkt.nl. Hieronder vind je de reglementen.

Reglementen

  1. Teams dienen 15 minuten voor het geplande tijdstip op het speelveld aanwezig te zijn.
  2. De thuisspelende vereniging zorgt voor goede shuttles.
  3. Een team bestaat uit: 2 dames en 2 heren; 3 dames en 1 heer of 4 dames
  4. Beide teams moeten voor aanvang van de wedstrijd hun opstelling op het wedstrijdformulier hebben ingevuld.
  5. Bij vervanging mogen er geen betere spelers worden opgesteld van een hoger niveau dan de klasse waarin men speelt.
  6. Er wordt met de dubbelspelen begonnen, de thuisspelende vereniging mag de volgorde bepalen. De enkelspelen worden dus als laatste gespeeld.
  7. Indien een wedstrijd niet uitgespeeld kan worden i.v.m. tijd dienen de nog te spelen onderdelen door de thuisvereniging als verloren worden beschouwd.
  8. De scheidsrechter is ten allen tijde de baas. Hij/zij neemt de beslissing en niemand anders.
  9. De thuisspelende vereniging dient het wedstrijdformulier volledig ingevuld zo snel mogelijk in te sturen. Wordt dit nagelaten (niet volledig ingevuld) dan krijgt het thuisspelende team 1 punt in mindering. Wordt er helemaal geen wedstrijdformulier ingestuurd dan heb je de wedstrijd verloren met 0-8.
  10. Een geplande wedstrijd kan een week voor de vastgestelde datum niet meer worden verplaatst (m.u.v. extreme weersomstandigheden). Er moet binnen een maand een nieuwe datum bekend zijn; dit initiatief wordt genomen door de afzeggende vereniging.